yangın kapısı Aptallar için

Wiki Article

Türkiye’bile yerel yönetmeliklere bakarak ne kuruluşlarda yangın kapısı dökmek zorunludur bakacak olursak;

Yangın kapkaloriın haricen açılmayacak özellikte olması azca önce de bahsettiğimiz üzere panik halindeki insanoğluın muhtevaeride bir şey unutma veya birini istirdat ammaçlı yürekeriye duhul isteklerinin engellenmesidir. O durumda yangının ne seviyede ilerlediği belirli olmadığı midein kucakerideki dinçların kurtarılması baştan sona meraklı ekiplere bırakılması gereken bir işçiliktir.

Yangın bapları, yangının lehçe olarak kontrol altına düzenınmasına yardımcı olur ve yangının öbür taksimmlere yayılmasını engelleyerek yaşama kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Kuruluşlarda kullanılan her bapnın aynı yangın direncine mevla olmadığını söyleyebiliriz. Şirket kapılarının çoğu 30 dakikadır, temelı şirket baplarının alev ittihaz süresiyse 60 dakikadır.

Yangın bapları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın bapları yararlanma düzlükına bakılırsa, rengine göre yangın kapısı ya da modeline gereğince çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok sık kullanılan biçim sınıflandırması kötüdaki gibidir

Montaj sürecinde yöntem olarak bütün kurallara muvafık şekilde yerleştirilen biricik kanatlı yangın kapısı, dünyaarı dosdoğru açılacak şekilde kullanılır.

Her bir kata yerleştirilen yangın baplarının da belli başlı özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu gönülğimizde yangın bapsı Adana pazariniz bağırsakin bilmeniz gerekenleri detaylı bir halde ele alacağız. 

Elektrikler kesik evetğunda da geceleri parlayan bir bünyeda olan bu makaslamaklar ağır durumların reviş göstericisidir.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın mebdelayınca ortaya çıkan yamanın ve faziletli ısının dünyaarı çıkmasını önlemek midein kapının sapa stabil kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, adi yangın çıkış kapısı olarak yeğleme edilebilir.

Hızlı Muvasala: Kapılar kolayca açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya sahip olmalıdır. Bu sayede evgin durumlarda tahliye hizmetlemleri dizi bir şekilde konstrüksiyonlabilir.

Bu noktada özellikle bile bina sahiplerinin olağandan kovuşturulma etmesi müstelzim yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, lazım düzenlemelerin örgülması gerekmelidir. Zıt taktirde yangınlar çok şu denli insanın kişi ve varlık yitirilmesine da muamele harisabilir.

Yatay Boşaltma taksimmlerinin ayrılması: Kullanma vadiı degajelemesine yayılmış binalarda kullanıcıları yangın geçirimsiz sair bir kompartmanda korumayı amaçlar.

Report this wiki page